Üyelik Girişi
Site Menüsü
Site Haritası
Takvim

Solar Pompa

SOLAR SULAMA POMPASI 
SOLAR DALGIÇ POMPALAR



SOLAR GÜNEŞ ENERJİLİ SU POMPASI
SOLAR DERİN KUYU POMPALARI


Ürün yelpazemizde Güneş Paneli, Solar Şarj Regülatörü, İnverter, Akıllı İnverter, Solar Jel Akü, Lityum Akü, Solar Kablo, Konnektör, Güneş Paneli Bağlantı Ekipmanları, Solar Sokak Aydınlatma, On Grid Şebeke bağlantılı İnverter vb. Güneş Enerjisi alanında ihtiyacınız olabilecek tüm malzemeler bulunmaktadır.

Elektriğin Olmadığı; Çiftlik Evi, Hobi Bahçesi, Karavan, Tekne, Kampta elektriksiz kalmayın

Güneş Enerjili tarımsal Sulama Sistemlerimiz Sayesinde güneşin doğuşundan güneşin batışına kadar pompalarınızı çalıştırabileceksiniz.

İster elektrik olmayan yerlerde kullanıp jeneratör, mazot derdinden kurtulun, isterseniz elektriğin olduğu yerde kullanıp yüksek elektrik faturasından kurtulun





Tarımda kullanılacak Solar Sulama Sistemleri (Solar Güneş Enerjili Su Pompaları)

Tipik bir güneş enerjili tarımsal sulama sisteminin ana bileşenleri arasında, dalgıç pompa veya yüzey pompasına güç veren bir güneş paneli dizisi bulunur. Komple sistemin boyutu pompanın gücüne, 1 gün içerisinde gereken su miktarına ve güneş panellerinden elde edilen güce bağlıdır.

Su genellikle bir su kuyusundan veya akarsudan bir depolama tankına veya doğrudan tarlaya pompalanır.

Güneş enerjili tarımsal sulama sistemleri sayesinde tarlanızı sulayın ürün veriminizi artırın.

Güneş enerjisiyle çalışan sulama sisteminin üç ana parçası vardır:

1. Pompa Motoru, 2. Pompa Sürücüsü Cihaz (İnverter) 3. Güneş Paneli.





GÜNEŞ ENERJİLİ TARIMSAL SULAMA SİSTEMİ

Solar Su Pompa Motoru

Tarımsal solar sulama sistemleri güneş paneli tarafından üretilen elektrikle çalışan bir motora sahiptir. Motorun türüne (AC veya DC) bağlı olarak, pompa motorunun voltajı AC veya DC olabilir. DC motorlar çoğunlukla bahçe çeşmeleri, peyzaj, hayvancılık için içme suyu veya küçük sulama projeleri gibi küçük ve orta ölçekli uygulamalar için kullanılır. DC pompaların çoğu 12 volt yerine 24 voltta çalışır. Bununla birlikte, hafif hizmet uygulamaları için 12 volt için daha küçük sistemler bulunurken, daha ağır uygulamalar için 48 volt üzerinde çalışan sistemler de mevcuttur. Bir motorun gücü watt veya beygir gücünde (HP) belirtilir. AC ile çalışan pompa motorları ise kendi aralarında monofaze (tek fazlı) ya da trifaze (üç fazlı) motorlu olarak ayrılırken 1,5 HP den 175 HP ye kadar çeşitli güçlerde bulunurlar.




Solar Su Pompası Türleri

Su pompaları, yapılarına ve uygulamalarına bağlı olarak yüzey ve dalgıç olmak üzere iki ana kategoriye ayrılır. Yüzey Su Pompası; genellikle emme gücü gerektiren su seviyesinin üzerine monte edilir. Suyu kuyudan zemin seviyesine çıkarmak ya da göletten veya nehirden su almak için kullanılır.

Dalgıç pompa ise temelde kapatılmış bir motordur. Dalgıç pompanın tüm tertibatı pompalanacak suya batırılır. Genellikle küçük delikli kuyulardan su pompalamak için kullanılır ve delinmiş su koyusu borusunun içine sığacak şekilde tasarlanmıştır. Kuyu birkaç metre ila 250 metre derinlikte olabilir. Kuyu ne kadar derin olursa, kullanılacak solar sulama sisteminin pompası sistem o kadar güçlü ve pahalı olur.




Solar Pompa Sürücüsü

İki tip pompa kontrolörü vardır: Pompa inverteri ve değişken frekanslı tahrik cihazı (VFD). Eğer  AC güneş pompası kullanılırsa, DC'yi güneş panellerinden AC'ye değiştirmek için bir pompa inverteri gerekli hale gelir. Tipik bir inverterin desteklenen güç aralığı 0,15kW'tan 132 kW'a kadar uzanır ve daha büyük sulama sistemleri için daha yüksek güçlü solar pompa inverteri kullanılır.

Güneş paneli ve inverter, bir AC motorun kalkınma özelliğine uyum sağlamak için uygun şekilde boyutlandırılmalıdır. AC pompa motoru başlangıçta yüksek güç gerektirdiğinden, solar pompa inverteri bu ekstra başlatma yükünü kaldırabilmelidir.





 Güneş Paneli

Su Pompaları, güneş panellerinden enerji alan motorlarla donatılmıştır. Sulama işlemi için kullanılacak bir güneş panelinin nominal gücü, tepe watt (Wp) ile ifade edilir. Güneş panellerinin güç ve miktar olarak seçimini kullanılacak pompalar belirler. Örneğin piyasada 330 Watt ya da 330 Wp olarak bilinen güneş panelleri -tolerans değerleri dikkate alınmazsa" anlık olarak en fazla 330 Watt güneşten elektrik enerjisi üretebilir. Güneşin açısı, güneş panelinin açısı, bağlantı özellikleri veya hataları, kullanılan malzemelerin kalitesi, havanın bulutlu veya yağışlı olması, hava sıcaklığı, gölge durumu gibi pek çok etmene bağlı olarak panel gücü değişiklik gösterebilir. Bu yüzden solar sulamada kullanılacak güneş paneli sayısı ve gücü iyi hesaplanmalıdır.

Önemli Not: Bir pompa satın almadan önce suyun mevcut olduğu derinliği, günlük su gereksinimini ve kurulacak sulama sisteminin türünü bilmelisiniz. Ayrıca su debisini ve pompanın kapasitesini bilmeniz gerekebilir. En iyi verimliliğe sahip bir pompa satın almalısınız. En az enerji tüketiminde baş ve debinin en iyi kombinasyonu en iyi pompa verimliliğini sağlar. Pompa seçimini bu şekilde yaptıktan sonra Solar sulama sistemini almanız en doğru karar olacaktır.

 

1. Güneş enerjili su pompası kurulum sahası. Öncelikle bir göletin, nehrin yakınına mı yoksa başka bir yere mi kurulacağını kontrol etmelisiniz.

2. Pompa ayar derinliği. Yeraltı kurulumu için gerekli aksesuarlar farklı olacak ve genel maliyete katkıda bulunacaktır.

3. Günlük su ihtiyacı. Günde daha fazla suya ihtiyacınız varsa, daha ağır ve güçlü ekipmanlara ihtiyacınız vardır.

4. AC pompa. AC solar sulama pompası için güneş paneli, pompa kontrolörü (inverter), güneş paneli montajı ve kablo, mc4 konnektör gibi aksesuarlara ihtiyacınız vardır

  

Elektrik Şebekesinin olmadığı ya da kullanılmak istenmediği durumlarda Güneşten elektrik üreterek üretilen elektriği su pompası motorlarına yönlendirmek ve tarımsal sulamada güneş enerjisini kullanmak amacıyla kullanılır.

Tipik bir güneş enerjili tarımsal sulama sisteminin ana bileşenleri arasında, dalgıç pompa veya yüzey pompasına güç veren bir güneş paneli dizisi bulunur. Komple sistemin boyutu pompanın gücüne, 1 gün içerisinde gereken su miktarına ve güneş panellerinden elde edilen güce bağlıdır. Su genellikle bir su kuyusundan veya akarsudan bir depolama tankına veya doğrudan tarlaya pompalanır. Güneş enerjisiyle çalışan sulama sisteminin üç ana parçası vardır: Pompa Motoru, pompa inverteri ve güneş paneli.

Güneş enerjili sulama sisteminin bazı avantajları şunlardır

Elektrik şebekesine uzak bölgelerde güneş enerjisi kullanarak sulamayı mümkün kılar

Çevre dostudur. Çalışma sırasında atmosfere sera gazları salgılamaz.

Elektrik Şebeke bağlantısı gerekmez. Ayrıca çoğu bölgemizde olduğu gibi şebekeye bağlanmak için gerekli trafo yatırımı yapmanıza gerek kalmaz.  

Elektrik faturası ödemezsiniz. Ödendi mi gecikti mi endişesi yaşamazsınız.

Yakıt gerektirmediği için sürekli bir yakıt gideri harcamasına yol açmaz.

Dayanıklıdır, minimum bakım gerektirir. Kurulumu ve bakımları düzgün yapılan bir güneş enerji tesisi ortalama 25 yıl ömür sunar.

 

TARIMSAL SOLAR SULAMA (SOLAR DALGIÇ POMPA & SOLAR SULAMA POMPALARI)
 
Güneş Enerjili Tarımsal Uygulamalar
 
Şebeke hatlarından uzak yerlerde kalan tarımsal arazilerin elektrik ihtiyacının karşılanması için en uygun çözüm güneş enerjili sulama sistemlerdir. Düzenli sulama tarımsal arazilerde en önemli konulardan biridir.

Gerekli ve yeterli sulama yapılmazsa ürün tamamen kaybedilip, işçilik ve yatırım maliyetinin tümü kaybedilebilir.
Sulama işlemi genellikle yer altı su kaynaklarına sondaj yöntemiyle ulaşılarak yapılır. Açılan kuyuya sarkıtılan sulama pompaları vasıtasıyla su yer altından veya kuyudan çekilerek sulama kanallarına ulaştırılır. Tarımsal sulamada güneş enerjisi sistemi mevcut olan AC pompanın off grid sistem ile beslenmesi ya da akü ve inverter kullanımı gerektirmeyen DC solar pompa sistemi kurulması şeklinde iki farklı tasarımla kullanılabilir. Verimli ve etkin olan çözüm DC solar pompa kurulumu yapılıp, ihtiyaç olan suyun depo ya da havuzdan karşılanması şeklindedir. 

Güneş Enerjili Tarımsal Uygulamalarda Kullanılan Ekipmanlar
 
Solar Pompalar: Sistem tasarımı yapılırken en önemli husus lisanslı programlar ile ihtiyaca uygun solar pompanın saptanması ve sistemin hesaplanmasıdır. Sistemde kullanılan özel üretilmiş solar pompalar sayesinde sistemin çektiği enerji miktarı düşecek, daha düşük güçlerde güneş paneli kullanılarak sistem maliyetini uygun hale gelecektir. Ayrıca inverter, şarj kontrol cihazı ve akü kullanılmadığı, enerjinin üretim yerinde tüketim sağlandığı için sistem yüksek verimle çalışacaktır. Solar sistemler için özel olarak tasarlanan Lorentz pompaları inceleyebilirsiniz.
Güneş Paneli: Güneş panelleri, sistemin güç üretim kaynağı olması sebebiyle doğru ve profesyonel bir şekilde tasarlanmalıdır. Panel kapasitesinin belirlenmesi ve kurulum açısı belirlenirken sistemin yoğun olarak kullanılacağı zaman dilimi göz önüne alınarak yapılmalıdır. Örneğin sulama sadece yaz aylarında yapılacaksa yaz aylarında güneş açısı daha dik geleceği için panel açıları düşürülmelidir. Sistem 12 ay boyunca kullanılacak bir sistemse yıl boyunca gündüz süresinin en kısa olduğu zaman (21 Aralık) değerleri alınmalı ve bu gündeki güneş ışınım değerlerine göre sistem simülasyonu yapılmalıdır. Çoğu zaman sistem tasarımındaki en büyük hata panel seçiminde yapılmaktadır. Panel kapasitesinin hatalı seçilmesi sistemin kış aylarında çalışmamasına neden olacaktır. 
 
Sensörler:
a) Kuyu sensörü: Kuyudaki su seviyesini ölçmek için kullanılır.
b) Havuz sensörü: Havuzdaki su seviyesine göre motoru kontrol eder.
 
Montaj aparatları ve kablolama
Sistemin kurulacağı alana uygun olacak şekilde panelleri taşıyacak konstrüksiyonların ve kablo kesitlerinin gerekli hesaplamalar yapılarak belirlenmesi gerekir.
Belirtilen ekipmanlar dışında pompaların modeline ve sistem tasarımına göre DC kesici, Powerpack gibi aparatlar kullanılabilir.
 

Sistem tasarımı yapılırken aşağıdaki bilgilerin belirlenmesi gerekmektedir
- Kuyudan su alınacak derinlik. (Dinamik su seviyesi)
- Var ise deponun büyüklüğü depo yoksa günlük su ihtiyacının ne kadar olduğu
- Sulama sıklığı (Kaç günde bir sulama yapıldığı) - Kuyu ile depo arasındaki kot farkı  - Yatayda suyun taşınacağı mesafe
- Sistemin kullanılacağı aylar - Sistemin kurulacağı şehir 
 
Güneş Enerjili Tarımsal Sistemlerin Avantajları
- Şebekeye bağımlılık yoktur - Sadece ilk yatırım maliyeti vardır - İşletme maliyeti hemen hemen sıfırdır (Gerekli durumlardaki bakım ve servis maliyetleri hariç) - Yüksek verimlidir ve elektriksel kayıplar azdır. - Kolay montaj imkanı vardır.

Solar Pompa Sürücüsü Nedir?

Normalde şebeke elektriği veya jeneratörle çalıştırılan üç fazlı geleneksel dalgıç veya yüzey pompaları, elektrik şebekesinin bulunmadığı yerlerde, günümüz teknolojisi sayesinde artık direkt güneş panellerinden gündüzleri çalıştırılabilmektedir.

Solar pompa sürücüsü, güneş panelinden almış olduğu doğru akım enerjisini 3 fazlı alternatif akım enerjisine çevirerek başka hiçbir cihaz veya akü grubuna gerek duymadan gerekli parametreleri ayarlanarak dalgıç pompanın çalışmasını sağlayan sürücülerdir. Bu sistemlerde akü grubu olmasına gerek yoktur.

Bu sistem; güneş panelleri, MPPT güç şartlandırıcı-motor sürücü, güneş panelleri montaj konstrüksiyonları ve gerektiği hallerde de su deposundan oluşmaktadır.

Solar Pompa Sürücü Nasıl Çalışır?

MPPT güç şartlandırıcı sayesinde güneş panellerinden gündüz alınan en yüksek anlık güç, motor sürücüye iletilir. Sürücü, iletilen anlık güce göre pompa milinin devir sayısını ve/veya döndürme momentini değiştirerek, sabah ve akşam saatlerinde düşük, öğlen saatlerinde ise yüksek debideki suyu kullanıma sunar. Su hemen kullanılabileceği gibi uygun hacimde bir depoda biriktirilerek akşam veya gece yapılan sulama için de kullanılabilir.

Sistemde kullanılacak ekipmanlar ve maliyet, aşağıdaki veriler üzerinden yapılacak teknik projelendirme ile ortaya çıkmaktadır:

Kuyu derinliği/m (sadece dalgıç pompalar için), Talep edilen günlük su miktarı/ton, Sulama sezonu (başlangıç ve bitiş ayları), Kurulum yeri (köy, kasaba adı)

GÜNES ENERJİLİ  SU POMPALARININ KULLANIMI VE ÇALIŞTIRILMASI

Şebeke hatlarından uzak yerlerde kalan tarımsal arazilerin, köy içme sularının, her türdeki,  güçteki motorların, derin kuyu pompalarının ve yüzey pompalarının  elektrik ihtiyacının karşılanması için en uygun çözüm güneş enerji sistemlerdir.

Su temini  islemi genellikle yer altı su kaynaklarına sondaj yöntemiyle ulaşılarak yapılır. Açılan kuyuya sarkıtılan sulama pompaları vasıtasıyla su yeraltından veya kuyudan çekilerek sulama kanallarına ulaştırılır. Tarımsal sulamada güneş enerjisi sistemi mevcut olan AC Monofaze veya Trifaze pompanın off grid sistem ile beslenmesi ya da akü ve inverter kullanımı gerektirmeyen DC solar pompa sistemi kurulması şeklinde iki farklı tasarımla kullanılabilir.

GÜNES ENERJİLİ TARIMSAL SULAMALARDA  KULLANILAN EKİPMANLAR

• Solar Pompa: Sistem tasarımı yapılırken en önemli husus linsanslı programlar ile ihtiyaca uygun solar pompanın saptanması ve sistemin hesaplanmasıdır. Sistemde kulanılan özel üretilmiş solar pompalar sayesinde sistemin çektiği enerji miktarı düşecek, daha düşük güçlerde güneş paneli  kullanılarak sistem maliyetini uygun hale gelecektir. Ayrıca inverter ve akü kullanılmadığı, enerjinin üretim yerinde tüketim sağlandığı için sistem yüksek verimle çalışacaktır. Solar sistemler için özel olarak tasarlanan  pompaların yanı sıra, her türde AC   monofaze ve trifaze motorlarda çok sağlıklı ve verimli çalıştırılmaktadır.

• Günes Paneli: Güneş panelleri(Solar Panel), sistemin güç üretim kaynağı olması sebebiyle doğru ve profesyonel bir şekilde tasarlanmalıdır. Panel boyutlandırılması yapılırken yıl boyunca gündüz süresinin en kısa olduğu zaman (21 Aralık) değerleri alınmalı ve bu gündeki güneş ısınım değerlerine göre sistem simülasyonu yapılmalıdır. Çoğu zaman sistem tasarımındaki en büyük hata panel seçiminde yapılmaktadır. Panel  gücünün hatalı seçilmesi sistemin kıs aylarında çalışmamasına neden olacaktır.

• Solar Pompa İnvertörü: İnvertöre kuyu sensörü, RF kablosuz kuyu depo kontrol sistemi bağlanabilmelidir.

Solar Pompa Sürücüsü Şehir şebekesiyle entegre çalışma özelliği olmalıdır.

Solar Pompa Sürücüsü MPPT özelliği sayesinde en verimli çalışma.

Solar Pompa Sürücüsü Pompa ve Motorları yumuşak kaldırma sayesinde ömürlerini uzatır.

Solar Pompa Sürücüsünde Solar Panel gücünün yetmediği durumlarda, ihtiyaç kısmını şehir şebekesinden tamamlama özelliği olmalıdır.

 SENSÖRLER

a)Kuyu sensörü: Kuyudaki su seviyesini ölçmek için kullanılır.

b)havuz sensörü: Havuzdaki su seviyesine göre motoru kontrol eder.

•MONTAJ APARATLARI VE KABLOLAMA

Sistemin kurulacağı alana uygun olacak şekilde panellerin konstrüksiyonlarının ve kablo kesitlerinin belirlenmesi gerekir.

Belirtilen ekipmanlar dışında pompaların modeline ve sistem tasarımına göre DC kesici, Power Pack gibi aparatların kullanılabilir.

Sistem tasarımı yapılırken aşağıdaki bilgilerin belirlenmesi gerekmektedir

- Güneş enerjili Derin Kuyu pompalarında Suyun çıktığı kuyu derinliği,

- Güneş enerjili Derin Kuyu pompalarında Var ise deponun büyüklüğü depo yoksa günlük su ihtiyacının ne kadar olduğu,

– Güneş enerjili Derin Kuyu pompalarında Sulama sıklığı (Kaç günde bir sulama yapıldığı)

- Güneş enerjili Derin Kuyu pompalarında Kuyu ile depo arasındaki kot farkı

-Güneş enerjili Derin Kuyu pompalarında Yatayda suyun taşınacağı mesafe

- Güneş enerjili Derin Kuyu pompalarında Sistemin kullanılacağı aylar

- Güneş enerjili Derin Kuyu pompalarında Sistemin kurulacağı şehir

 

GÜNES ENERJİLİ TARIMSAL SİSTEMLERİN AVANTAJLARI

• Solar Pompalarda Sadece ilk yatırım maliyeti vardır.

• Solar Pompalarda İşletme maliyeti hemen hemen sıfırdır. (gerekli durumlardaki bakım maliyetleri hariç)

• Solar Pompalarda  Yüksek verimlidir ve elektriksel kayıplar azdır.

• Solar Pompalarda Kolay montaj imkânı vardır.

• Solar Pompalarda Şebekeye bağımlılık yoktur.

• Solar Pompalarda şehir Şebekesiyle bütünleşmiş çalışma özelliği vardır.

 

GÜNEŞ ENERJİLİ SİSTEMİN KULLANIM ALANLARI

*Köy içme suyu pompalarının Güneş enerjisiyle çalıştırılmasında

*Tarla sulama suyu pompalarının Güneş enerjisiyle çalıştırılmasında

*Derin Kuyu pompalarının Güneş enerjisiyle çalıştırılmasında

*Yüzey  pompalarının Güneş enerjisiyle çalıştırılmasında

*Tüm amaçlar için kullanılan su pompalarının Güneş enerjisiyle çalıştırılmasında

*Her türlü pompalarının, motorların Güneş enerjisiyle çalıştırılmasında

GÜNEŞ PANELLERİ İLE SULAMA NASIL YAPILIR ?

Güneş paneller her geçen gün daha farklı alanlarda kullanılmaya başladı. Güneş panelleri yaygın olarak şebeke bağlantılı ve şebekenin olmadığı alanlarda kullanılmaktadır. Güneş enerjisinin tarımda kullanılmaya başlaması ile birlikte maliyetlerde ciddi anlamda azalmalar bekleniyor. Özellikle şebekeden uzak olan tarlalarda güneş enerjisi sistemleri, mazot ile sulamaya göre maliyet açısından fark yaratıyor. Elektrik fiyatlarının veya mazot maliyetlerinin sürekli artması, çiftçilerin mahsulüne ağır yükler yüklüyor. Birçok dönümde tarım yapan çiftçilerimiz sulama yapabilmek için elektriğe binlerce lira para ödemektedir.

Tarımsal sulamada en yüksek tüketimi dalgıç pompalar yapmaktadır. Güneş enerjisi sistemleri kullanarak böyle pompaları çalıştırmak mümkündür. Güneş enerjisi ile monofaze veya trifaze motorlar çalıştırılabiliyor. Güneş enerjili sulama sistemlerinin en büyük dezavantajı günlük yedi saat kadar sulama yapılabilmesidir. Monofaze pompalar akülü sistem olarak tasarlanarak gecede sulama yapılabilmesi mümkündür. Fakat akü maliyetleri hala yüksek olduğundan böyle sistemlerin yatırım geri dönüş oranları uzamaktadır

Solar dalgıç pompa, Solar sulama pompaları, 24 Volt Solar dalgıç pompa, Güneş enerjili dalgıç pompa, Solar güneş enerjili su pompası, 12 Volt Solar dalgıç pompa, Solar derin kuyu pompası, Solar su pompası

gunes enerjisi sulama ,solar sulama paket ,75 kw solar sulama paketi

Solar Sulama Paketi - 2,2 kW - 3 HP - Trifaze - 220V, Solar Sulama Paketi - 2,2 kW - 3 HP - Trifaze - 380V, Solar Sulama Paketi - 4 kW - 5,5 HP - Trifaze - 380V

Solar Sulama Paketi - 5,5 kW - 7,5 HP Trifaze - 380V, Solar Sulama Paketi - 11 kW (15 HP) - Trifaze - 380V, Solar Sulama Paketi - 15 kW (20 HP) - Trifaze - 380V

Solar Sulama Paketi - 22 kW (30 HP) - Trifaze - 380V, Solar Sulama Paketi - 37 kW (50 HP) - Trifaze - 380V, Solar Sulama Paketi - 55 kW (75 HP) - Trifaze - 380V

Trifaze 750W Solar Sulama Pompa Sürücü İnverteri, Trifaze 2200W Solar Sulama Sürücü İnverteri

Trifaze 5,5 kW Solar Sulama Sürücü İnverteri, Trifaze 7,5 kW Solar Sulama Sürücü İnverteri

Trifaze 11 kW Solar Sulama Sürücü İnverteri, Trifaze 15 kW Solar Sulama Sürücü İnverteri

Trifaze 22 kW Solar Sulama Sürücü İnverteri, Trifaze 37 kW Solar Sulama Sürücü İnverteri

Trifaze 55 kW Solar Sulama Sürücü İnverteri, Trifaze 75 kW Solar Sulama Sürücü İnverteri

Siemens 1 HP (0.75 kW) Solar Pompa İnverteri, Siemens 2 HP (1.5 kW) Solar Pompa İnverteri

Siemens 3 HP (2.2 kW) Solar Pompa İnverteri, Siemens 4 HP (3 kW) Solar Pompa İnverteri

Siemens 7.5 HP (5.5 kW) Solar Pompa İnverteri, Siemens 10 HP (7.5 kW) Solar Pompa İnverteri

Siemens 15 HP (11 kW) Solar Pompa İnverteri, Siemens 20 HP (15 kW) Solar Pompa İnverteri

Siemens 30 HP (22.5 kW) Solar Pompa İnverteri,

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam20
Toplam Ziyaret80059
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.138634.2754
Euro37.346837.4965
Hava Durumu
Saat